Yuzzu Abdijentocht

Gepubliceerd op 1 juni 2022 om 19:12

Na een Corona besmetting rustig de draad terug op gepikt met een tochtje dicht bij huis, de yuzzu abdijentocht is over mijn home Groads maar het is altijd leuk iemand anders zijn combinaties uit eigen streek eens te rijden. Mijn papa was het slachtoffer van dienst en mocht na een lekkere koffie mee op ontdekking. 

 

In averbode was op dezelfde dag (hemelvaart) de nature trail bezig. Dit is een heel bekende loop/ wandel tocht waar veel volk op af komt. Jammer genoeg vertrok de Yuzzu tocht op dezelfde plek en was het niet mogelijk het begin en einde mee te pikken. Nu niet getreurd want deze regio kennen we vanbinnen en buiten.

De tocht van 95 km trok richting Bel (Geel) en bevat de mooiste gravel paden van de Kempen. De manier waarop we richting daar reden was voor mij ook nieuw en zeer geslaagd.

In de Meerhoudse en Belse bossen was het relatief druk omwille van de feestdag maar het plezier was daarom niet minder. De paden lagen er door enkele onweersbuien de dagen ervoor perfect bij, al het stof was verdwenen en daardoor konden we een mooi tempo rijden. 

Op de terugweg was er iets meer asfalt terug te vinden natuurlijk moeten er ook keuzes gemaakt worden en kan je niet elke gravelstrook meepikken. Al was het soms wel moeilijk om niet van de route af te wijken en deze paden ook mee te pikken :-P

Eens in Tongerlo moesten we jammer genoeg wel afwijken van de route door de eerder vermelde NatureTrail. Via de Nete komen we terug op het parcours van de Yuzzu. Zo kunnen we alvorens huiswaarts te keren toch nog enkele kilometers meepikken.

Eindconclusie: Zeer mooie tocht met een alternatieve route tot Meerhout/Bel, met op de terugweg iets minder gravel als verhoopt.

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.