Yuzzu Dwars door het Hageland

Gepubliceerd op 16 juni 2022 om 12:00

Na een Corona besmetting van ons papa tijdens Yuzzy Hasbaye en daarna eentje van mezelf tijdens de Abdijentocht konden we eindelijk nog eens samen van start gaan in het Hageland! Lees het verslag van de tocht onder de foto.

De start was op de Citadel van Diest, enkel 10km van mijn deur. Ideaal om met de fiets tot daar te rijden. Toen ik daar aan kwam was ons papa aan de Oakley stand van alles moois aan het passen. Leuk initiatief van Yuzzu en Oakley om de mogelijkheid aan te bieden deze brillen te passen en zelfs te testen tijdens de rit. Zelf rijdt ik al enkele  jaren met de Oakley radar en ben al even overtuigd door de pasvorm en kwaliteit. 

Na een 70 tal km was het verste punt van de route bereikt en ook het meeste klimwerk achter de rug. Tijd om even te vlammen langs de Demer! Het is cliché maar deze moet toch wel in een Hagelandse gravel tocht zitten. Eens in langdorp aangekomen was het terug tijd voor het aantal hoogtemeters omhoog te krikken. De Bosberg en de Wijnberg waren een waarschuwing voor hetgene dat in de staart zat. We krijgen nog eventjes tijd om uit te blazen langs de Demer maar in de laatste 10km moesten we nog over de Pogio, Allerheilige berg en de Cauberg. Om terug aan de finish te geraken moesten we natuurlijk ook de Citadel omhoog geraken. De pittige kasseitjes maakte het toch een verraderlijke klim op het einde.

Gelukkig konden we na het in het ontvangst nemen van de goodie bag nog genieten van een lekker frisse pint. Al moet ik zeggen dat deze toch goed aankwam na 5 uur in de zon :'D

De rit zelf... 

Het eerste deel van de route ging meer richting Kortenaken/ Glabbeek, een streek die ik zelf een klein beetje minder ken. Dus dat betekend ook veel nieuwe gravel stroken. Ik was dan ook aangenaam verrast en kijk er al naar uit om in mijn vrije tijd ook eens die kanten uit de trekken. Na de eerste bevoorrading ging de route terug richting Diest om enkele stroken van de wedstrijd daags ervoor aan te snijden. Deze stroken zijn iedereen natuurlijk wel bekend maar daardoor niet minder leuk.

Dit was de eerste keer dat ik met de nieuwe fiets het 'ruwere' daalwerk kon testen. Hier is maar 1 woord voor om dit te beschrijven indrukwekkend! Bergaf konden we bijna iedereen voorbij knallen door de voorveringen die de grootste slagen weg filtert. Zelfs papa die technisch minder onder de voeten is, kon iedereen vlot voorbij steken. Het grootste voordeel is dat je ook minder vermoeiend aan de volgende beklimming komt, wat zeker op lange afstanden een heel groot voordeel is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.